Váratlan utazás

Ha van egy jó történeted utazásaidról, vagy csak egy szép fotód, küldd el a vutazas@gmail.com e-mail címre!

Kövess minket!



Álomállás

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

700 (1) a380 (1) acer (1) airbus (1) air france (3) aktív pihenés (1) alpok (1) amerika (1) amszterdam (1) animáció (1) atombunker (1) ausztria (3) babits (1) balaton (2) bangkok (1) bank (1) bázel (1) belépő (1) belföld (12) belföldi utazás (2) berlin (4) boeing (1) bor (1) boszorkány (1) budapest (2) bükfürdő (1) bulgária (1) busz (1) compaq (1) crj (1) csomag (1) cunami (1) dell (1) dinó park (1) díszvendég (1) dobogókő (1) easyjet (1) eiffel torony (1) élő (1) el camino (1) érdekesség (1) esküvő (1) expedíció (1) extrém (1) faaker see (1) facebook (2) falu (1) farsang (1) felújítás (2) felvonulás (1) ferihegy (1) fesztivál (1) film (2) fizetés (1) földrengés (1) fotó (5) fotómegosztás (1) franciaország (2) germanwings (1) golden gate (1) gyermekvasút (1) Gyermekvasút (1) gyógyszálloda (1) gyógyvíz (1) győr (1) hajó (1) hajózás (1) hamburg (1) hárs hegy (1) hévíz (1) himalája (2) himalája expo (2) hír (1) hírek (1) hollandia (1) horvát (1) horvátország (1) horvát tengerpart (1) hotel (1) időjárás (1) imázsfilm (1) india (2) interlaken (1) itb (3) izland (1) japán (1) játék (2) jegyek (1) jfk (1) jungfrau (1) jungfraujoch (1) karib tenger (1) karintia (2) kastela (1) kate middleton (1) kedvezmény (1) kényelem (1) keszthely (1) kiállítás (4) kielce (1) kirándulás (2) klm (2) kórház (1) krakkó (1) külföld (1) kultúra (4) kütyü (1) légitársaság (5) lengyelország (1) lenovo (1) liszt ferenc repülőtér (1) london (2) london 2012 (1) lost&found (1) low cost (1) magyarország (1) malév (2) maszk (1) mekong (1) mezőkövesd (1) meztelen (1) miami (1) modell (1) münchen (1) munka (1) múzeum (4) németország (5) netbook (1) new york (1) nyár (1) nyaralás (6) nyereményjáték (1) oktoberfest (1) olaszország (1) olcsó (1) olcsó nyaralás (1) olimpia (1) origo (1) origo utazás (1) oststeiermark (1) párizs (1) parkhotel (1) pihenés (1) programok (1) reklám (4) reklámfilm (1) repülés (9) repülő (5) repülőgép (3) repülőjegy (2) repülőtér (1) san francisco (1) síelés (1) skanzen (1) slide show (1) sopron (1) sör (1) spanyolorsazág (1) split (1) stákerország (1) st marteen (1) svájc (8) swiss (2) szálloda (4) számítógép (1) széchenyi pihenő kártya (1) szekszárd (1) szentkereszt (1) szép (1) szerelem (1) sziklakórház (1) sztrájk (1) tavasz (1) tensi (1) thaiföld (1) tipp (2) titok (1) tokió (1) top of europe (1) törökország (1) transzfer (1) tripadvisor (1) tripwow (1) trogir (1) trükk (2) tsunami (1) túrázás (3) turizmus (1) twitter (1) üdülési csekk (1) üdülési jog (1) ülés (1) utazás (55) utazás 2011 (7) utazás kiállítás (7) utzás (1) vár (1) városnézés (2) varsó (1) vasút (1) vendégposzt (2) videó (2) villach (1) vilmos herceg (1) virág (1) vonat (2) vulkán (1) wallis (2) wellnes (1) wellness (1) youtube (1) zichy (1) zsóry fürdő (1) Címkefelhő

Vendégposzt - Wellness Bükfürdőn

2011.03.06. 08:52 - Szudvari

Címkék: utazás belföld wellness bükfürdő vendégposzt üdülési jog

És igen. Megérkezett az első vendéngposztunk Kirinától, aki egy régebbi wellness-hétvégéjét meséli el. Apropó! Wellness-hétvége. Ti hol töltitek a közeledő hosszú hétvégét? Van egy jó ötletetek? írjátok le a kommentekben! :)

Most lássuk milyen Bükfürdőn a pihenés:

"Nagymamám 82. születésnapját szerettük volna a családdal közösen megünnepelni egy wellness-hétvégével. Mivel nem mindannyian hétfőtől-péntekig dolgozunk így kissé nehéz volt szabad hétvégét találni, ráadásul az egész meglepetésnek indult. Végül nagy küszködések árán találtunk szabad hétvégét, október 23-ra terveztük az indulást. Elkezdtünk a kiszemelt hotelektől árajánlatot kérni és csak hüledeztünk, hogy ugyanaz a csomag pusztán a hosszú hétvége miatt másfélszeres áron kapható, mint egyébként.

Könnyen ki lehet számolni mibe került volna 6 embernek egy szimpla hétvége, minden program és szolgáltatás nélkül, így aztán dúlva-fúlva úgy döntöttünk, hogy ennyit nem adunk 3 éjszakáért és félpanzióért. Ezzel szemben több mint 25 éve családom üdülési jogot vett Bükfürdőn, így nagymamám minden évben elutazik ide kora ősszel kúrálni magát a gyógyvízben, és egész nap kezelésekre járogatni. Ezért nem véletlen, hogy eddig bennem is az a kép élt a bükfürdői strandról, ami gyerekkoromból megmaradt: az egész strandon nyugdíjasok, tömeg a gyógyvízben, program maximum az evés vagy úszás. Úszni nem szeretek, így az úszómedence legfeljebb a hőségben adott enyhülést. Ráadásul az idősek csak arról beszélnek, hogy mennyi bajuk van, hova járnak orvoshoz, stb… Nem véletlen, hogy eddig magamtól sosem utaztam ide, pedig évi 8 hetet tölthetnénk el itt, köszönhetően az üdülési jogunknak. Idén azonban mégis vártam ezt a két napot. Ha már nem lehet wellness hétvége, akkor lepjük meg  nagymamát azzal, hogy a fél család lemegy érte és két napig együtt leszünk.

Nyugodtan foglaltunk szobát, mert pontosan tudtam, mire számíthatunk az Apartman Hotelben. Az ára sem vészes, két főre fizettünk 9.900.- Ft-ot IFÁ-val együtt. Mi van ebben az árban? Apartman két főre, egy normálisan felszerelt konyha, és zuhanyzós fürdőszoba és minden szobához erkély. Persze nagy csodát nem kell várni ezért az árért. Ezeket az épületeket 1981 telén kezdték el átadni, így azért sokban visszaköszön az akkori stílus. Ennek ellenére a mai napig nagyon praktikusak és kényelmesek a szobák.

Az Apartman Hotel 4 épületből áll (A, B, C és D) és ez a sorrend mindenre igaz, így a felszereltségre, a felújítottságra és a fürdőtől való távolságra is. Tudni kell, hogy az apartman-házak három csillagos besorolásúak, mégsem azonosak a egy hasonló értékelésű szállodával. Ugyanakkor nekem sokkal kellemesebb, hogy reggel tudok főzni egy kávét, tarthatok a szobában hideg ásványvizet és lehet egy kicsit főzni. A fürdőben azonban meglepetések értek. A belépő elég borsos: 1.700 Ft-ba kerül az  egynapos, egyszeri belépésre jogosító jegy az utószezonban. Viszont az elmúlt években sok új  wellness szolgáltatást vezettek be, valamint rengeteg masszázs és egyéb kezelés választható a kínálatukból, érdemes előre időpontot foglalni. Ezeken kívül van néhány ingyenes szolgáltatás is, mint például a vízi torna, vagy a fitnesz-tanácsadás. A medencék közel fele-fele arányban gyógy- illetve nem gyógyvizesek. Van gyermekpancsoló, úszómedence, fedett, félig fedett, derék érő és hagyományos úszómedence is, nemrég adták át vízi csúszdákat is.

A fürdőnek van egy elkerített része, a rekreációs park, ahová külön belépővel mehetünk be, melynek ára a belépőn felül 1.750 Ft. Itt két plusz medence és „ingyen” nyugágy várja az extra kényelemre vágyókat. Maga a strand rendkívül tiszta, és rendezett, kifejezetten park jellegű. Van bőven árnyék és napozásra alkalmas hely is. A büfésor árai ugyanolyanok, mint bármelyik budapesti, vagy balatoni strandon, de szinte az összes árusnál napi 990 forintért 3 fogásos menüt is ehetünk ebédre.

Mi a pancsolás mellett egyetlen wellness szolgáltatást próbáltuk ki, az aqua-relaxot és egyáltalán nem bántuk meg. Ugyan csak 15 perc volt, de a langyos vízben kényelmesen felfeküdve, csukott szemmel hagyni, hogy az animátor a relaxációs pontokat nyomkodja, masszírozza a lábunkon, majd a vállunkon, igazán pihentető és feltöltő élmény volt. Magam is meglepődtem, mikor a kezelés végén úgy jöttem ki a vízből, mintha egy igazán jót aludtam volna. A büki gyógyvíz kitűnően alkalmas ízületi és mozgásszervi bajokra, azonban a vízben nem ajánlott 20 percnél többet tölteni, de akár csak egy nap alatt is bőven van lehetőségünk az összes medencét végigpróbálni. Vasárnap indulás előtt még egy kávéra beültünk az A épületben lévő kávézóba. Igazi olasz kávé, 2 presszó, 2 capuccino összesen, borravalóval 1.000 Ft-ba került.

 

Ezek után gondolkodóba estem. Wellness hétvége, félpanzióval? És akkor hol van még a masszázs, relaxáció és társai, azt még adjuk csak hozzá az árhoz! Én Bükfürdőre szavazok, mert megfizethető, rengeteg lehetőséggel. Ugyan még sok helyen visszaköszönnek a 80-as évek az épületek vonalaiban, a kialakításukban, de a szolgáltatás már 21. századi. És akkor még szót sem ejtettem mindazokról a látványosságokról melyek fél órányi autókázással elérhetőek innen, de az egy külön beszámolót is megtöltene!"

Köszönjük a beszámolót Kirinának! 

Ha van hasonló élményetek, küldjétek el a vutazas@gmail.com e-mail címre! 

A bejegyzés trackback címe:

https://varatlanutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr962713023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása