Váratlan utazás

Ha van egy jó történeted utazásaidról, vagy csak egy szép fotód, küldd el a vutazas@gmail.com e-mail címre!

Kövess minket!



Álomállás

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

700 (1) a380 (1) acer (1) airbus (1) air france (3) aktív pihenés (1) alpok (1) amerika (1) amszterdam (1) animáció (1) atombunker (1) ausztria (3) babits (1) balaton (2) bangkok (1) bank (1) bázel (1) belépő (1) belföld (12) belföldi utazás (2) berlin (4) boeing (1) bor (1) boszorkány (1) budapest (2) bükfürdő (1) bulgária (1) busz (1) compaq (1) crj (1) csomag (1) cunami (1) dell (1) dinó park (1) díszvendég (1) dobogókő (1) easyjet (1) eiffel torony (1) élő (1) el camino (1) érdekesség (1) esküvő (1) expedíció (1) extrém (1) faaker see (1) facebook (2) falu (1) farsang (1) felújítás (2) felvonulás (1) ferihegy (1) fesztivál (1) film (2) fizetés (1) földrengés (1) fotó (5) fotómegosztás (1) franciaország (2) germanwings (1) golden gate (1) Gyermekvasút (1) gyermekvasút (1) gyógyszálloda (1) gyógyvíz (1) győr (1) hajó (1) hajózás (1) hamburg (1) hárs hegy (1) hévíz (1) himalája (2) himalája expo (2) hír (1) hírek (1) hollandia (1) horvát (1) horvátország (1) horvát tengerpart (1) hotel (1) időjárás (1) imázsfilm (1) india (2) interlaken (1) itb (3) izland (1) japán (1) játék (2) jegyek (1) jfk (1) jungfrau (1) jungfraujoch (1) karib tenger (1) karintia (2) kastela (1) kate middleton (1) kedvezmény (1) kényelem (1) keszthely (1) kiállítás (4) kielce (1) kirándulás (2) klm (2) kórház (1) krakkó (1) külföld (1) kultúra (4) kütyü (1) légitársaság (5) lengyelország (1) lenovo (1) liszt ferenc repülőtér (1) london (2) london 2012 (1) lost&found (1) low cost (1) magyarország (1) malév (2) maszk (1) mekong (1) mezőkövesd (1) meztelen (1) miami (1) modell (1) münchen (1) munka (1) múzeum (4) németország (5) netbook (1) new york (1) nyár (1) nyaralás (6) nyereményjáték (1) oktoberfest (1) olaszország (1) olcsó (1) olcsó nyaralás (1) olimpia (1) origo (1) origo utazás (1) oststeiermark (1) párizs (1) parkhotel (1) pihenés (1) programok (1) reklám (4) reklámfilm (1) repülés (9) repülő (5) repülőgép (3) repülőjegy (2) repülőtér (1) san francisco (1) síelés (1) skanzen (1) slide show (1) sopron (1) sör (1) spanyolorsazág (1) split (1) stákerország (1) st marteen (1) svájc (8) swiss (2) szálloda (4) számítógép (1) széchenyi pihenő kártya (1) szekszárd (1) szentkereszt (1) szép (1) szerelem (1) sziklakórház (1) sztrájk (1) tavasz (1) tensi (1) thaiföld (1) tipp (2) titok (1) tokió (1) top of europe (1) törökország (1) transzfer (1) tripadvisor (1) tripwow (1) trogir (1) trükk (2) tsunami (1) túrázás (3) turizmus (1) twitter (1) üdülési csekk (1) üdülési jog (1) ülés (1) utazás (55) utazás 2011 (7) utazás kiállítás (7) utzás (1) vár (1) városnézés (2) varsó (1) vasút (1) vendégposzt (2) videó (2) villach (1) vilmos herceg (1) virág (1) vonat (2) vulkán (1) wallis (2) wellnes (1) wellness (1) youtube (1) zichy (1) zsóry fürdő (1) Címkefelhő

Ilyen is lehet egy nyaralás tengerpart nélkül

2011.03.25. 07:38 - Szudvari

Címkék: utazás ausztria nyaralás pihenés aktív pihenés karintia faaker see

A nyaralásról szinte mindenkinek valamilyen napsütötte tengerpart, pálmafák és homok, és fürdőruhás emberek jutnak eszébe, de nyaralni máshogy is lehet. Nem is kell olyan messzire menni ahhoz, hogy igazán jó és tartalmas nyaralásunk legyen, ha nem feltétlenül ragaszkodunk a tengerhez, és a zsúfolt szállodákhoz.


Ausztria legdélebbi tartományában a hőmérő már májusban is igen magas értékeket mutat, a mezők és erdőségek üde zöld pompával csábítanak kirándulásra, a kristálytiszta vizű hegyi tavak és a hamisítatlan karintiai vendégszeretet pedig garantáltan jókedvre derítik az üdülővendégeket. A Földközi-tengerhez való közelség csaknem mediterrán klímát teremt és átlagon felülien sok napsütést biztosít. A magas hegycsúcsokkal, lankás domboldalakkal és termékeny völgyekkel tarkított tartomány több mint 1200 állóvízzel, köztük 200 ivóvíz-tisztaságú tóval büszkélkedhet. Az Alpok fő vonulatától délre eső vidék megkapóan szép tájaival, valamint aktív kikapcsolódási lehetőségek széles választékával kínál ideális feltételeket az élmény gazdag és változatos üdüléshez.

Kirándulásunkat most kezdjük a „legmediterránabb” városból az osztrák-szlovén-olasz határ közelében fekvő Villachból. A város területe már a kőkorszak óta lakott, és történelem folyamán sokszor töltött be vallás vagy kereskedelmi szempontból fontos szerepet a Habsburg birodalom életében, mára azonban „csak” egy egyszerű Dráva menti kisvárossá zsugorodott.

Egy városnéző séta kiindulópontjának legalkalmasabb az egykori központi szerepet biztosító Dráva-híd, ahonnan az óvárosi főtéren át elsétálhatunk a város legjelentősebb építészeti emlékéhez, a Szt. Jakab plébániatemplomig. Természetesen hosszú órákat lehet eltölteni a város felfedezésével, mi inkább mégis induljunk más izgalmak nyomába, és fedezzük fel a közelben fekvő Faaki-tavat!

A Faaki-tó a régió legdélebben fekvő tava, melynek közepén egy bájos sziget található, rajta egy szállodával. Maga a tó két dologról igazán híres: az egyik, hogy ilyen türkizkék színű állóvizet Európában sehol máshol nem találunk, a másik pedig, hogy a teljes tó a szigettel és rajta a szállodával magánkézben van.

A Faaki-tó az üdülők körében mindenekelőtt mint családi paradicsom vált ismertté, hiszen számos gyermekbarát hotel található a környéken, és a tóparton sekély füves strandok sorakoznak. Akik pedig szeretnének a tömegtől kicsit kettesben elvonulni, mindenképpen üljenek csónakba és fedezzék fel a tó nyugati szélén húzódó nádas romantikus vízi ösvényeit!

A tó felett magasodó Taborhöhe hegyről nem csak csodálatos látványban lehet részünk, hanem az itt kialakított helyenként 20 méter magasan futó kalandparkban is kipróbálhatjuk bátorságunkat.

Szintén a Faaki-tó mellett egy hatalmas sziklán emelkedik a Finkenstein-vár romja. Megmentve a pusztulástól, a várrom helyreállított udvarán zene- és kabaréfesztiválokat tartanak, az étteremben pedig jobbnál jobb ételkülönlegességeket szolgálnak fel.
Ha egy kicsit nagyobb túrára is vállalkozunk, feltétlenül keressük fel az Ossziaki-tó csücskében fekvő Landskorn várat és Majom-hegyet!

A Majom-hegy, azaz Affenberg valóban a majmokról kapta a nevét, ugyanis az itt kialakított parkban a hetvenes évek óta több mint 100 japán makákó él, mert a helyi klíma nagyon hasonlít a majmok eredeti élőhelyéhez, ezért egész évben a szabadban lehetnek. Természetesen a parkot csak vezetett túrán lehet megtekinteni, mert ezek az igen eszes  kis élőlények igen agresszívek is tudnak lenni, még így is nem egyszer előfordul, hogy a nézelődök fejéről, kezéből ellopják a napszemüveget, vagy kulccsomót, és csak némi „váltságdíj” fejében szolgáltatják vissza.

A majompark után érdemes a közeli Landskorn várba felsétálni, ahol ragadozó madarakat tekinthetünk meg testközelből. Naponta háromszor látványos madárbemutatót tartanak a helyi solymászok, amely közben nem ritka, hogy éppen közvetlenül mellettünk repül el egy vándorsólyom, vagy éppen hóbagoly.  A bemutató csúcspontja amikor a több mint 2 méteres szárnyfesztávolságú rétisas megjelenik majd lecsap.

A bemutatott programok csak ízelítőként szolgálnak egy karintiai nyaraláshoz, de jól látszik, hogy nem feltétlenül kell egzotikus országba, vagy a tengerpartra utaznunk ahhoz, hogy tartalmas és szórakoztató legyen a nyaralásunk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://varatlanutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr402769929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása