Váratlan utazás

Ha van egy jó történeted utazásaidról, vagy csak egy szép fotód, küldd el a vutazas@gmail.com e-mail címre!

Kövess minket!



Álomállás

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

700 (1) a380 (1) acer (1) airbus (1) air france (3) aktív pihenés (1) alpok (1) amerika (1) amszterdam (1) animáció (1) atombunker (1) ausztria (3) babits (1) balaton (2) bangkok (1) bank (1) bázel (1) belépő (1) belföld (12) belföldi utazás (2) berlin (4) boeing (1) bor (1) boszorkány (1) budapest (2) bükfürdő (1) bulgária (1) busz (1) compaq (1) crj (1) csomag (1) cunami (1) dell (1) dinó park (1) díszvendég (1) dobogókő (1) easyjet (1) eiffel torony (1) élő (1) el camino (1) érdekesség (1) esküvő (1) expedíció (1) extrém (1) faaker see (1) facebook (2) falu (1) farsang (1) felújítás (2) felvonulás (1) ferihegy (1) fesztivál (1) film (2) fizetés (1) földrengés (1) fotó (5) fotómegosztás (1) franciaország (2) germanwings (1) golden gate (1) gyermekvasút (1) Gyermekvasút (1) gyógyszálloda (1) gyógyvíz (1) győr (1) hajó (1) hajózás (1) hamburg (1) hárs hegy (1) hévíz (1) himalája (2) himalája expo (2) hír (1) hírek (1) hollandia (1) horvát (1) horvátország (1) horvát tengerpart (1) hotel (1) időjárás (1) imázsfilm (1) india (2) interlaken (1) itb (3) izland (1) japán (1) játék (2) jegyek (1) jfk (1) jungfrau (1) jungfraujoch (1) karib tenger (1) karintia (2) kastela (1) kate middleton (1) kedvezmény (1) kényelem (1) keszthely (1) kiállítás (4) kielce (1) kirándulás (2) klm (2) kórház (1) krakkó (1) külföld (1) kultúra (4) kütyü (1) légitársaság (5) lengyelország (1) lenovo (1) liszt ferenc repülőtér (1) london (2) london 2012 (1) lost&found (1) low cost (1) magyarország (1) malév (2) maszk (1) mekong (1) mezőkövesd (1) meztelen (1) miami (1) modell (1) münchen (1) munka (1) múzeum (4) németország (5) netbook (1) new york (1) nyár (1) nyaralás (6) nyereményjáték (1) oktoberfest (1) olaszország (1) olcsó (1) olcsó nyaralás (1) olimpia (1) origo (1) origo utazás (1) oststeiermark (1) párizs (1) parkhotel (1) pihenés (1) programok (1) reklám (4) reklámfilm (1) repülés (9) repülő (5) repülőgép (3) repülőjegy (2) repülőtér (1) san francisco (1) síelés (1) skanzen (1) slide show (1) sopron (1) sör (1) spanyolorsazág (1) split (1) stákerország (1) st marteen (1) svájc (8) swiss (2) szálloda (4) számítógép (1) széchenyi pihenő kártya (1) szekszárd (1) szentkereszt (1) szép (1) szerelem (1) sziklakórház (1) sztrájk (1) tavasz (1) tensi (1) thaiföld (1) tipp (2) titok (1) tokió (1) top of europe (1) törökország (1) transzfer (1) tripadvisor (1) tripwow (1) trogir (1) trükk (2) tsunami (1) túrázás (3) turizmus (1) twitter (1) üdülési csekk (1) üdülési jog (1) ülés (1) utazás (55) utazás 2011 (7) utazás kiállítás (7) utzás (1) vár (1) városnézés (2) varsó (1) vasút (1) vendégposzt (2) videó (2) villach (1) vilmos herceg (1) virág (1) vonat (2) vulkán (1) wallis (2) wellnes (1) wellness (1) youtube (1) zichy (1) zsóry fürdő (1) Címkefelhő

Csalódások és igénytelenség a Mezőségben

2011.04.28. 10:19 - Szudvari

Címkék: utazás belföld szálloda wellnes zichy parkhotel

Ahogy nemrég írtunk róla egy hosszú hétvégére a Mezőségbe látogattunk, hogy pihenjünk, wellnesseljünk. Akkor is szó esett róla, hogy sajnos egy kis kivétellel nagyon rossz szájízzel jöttünk haza, úgyhogy ezt az élményt is szeretnénk megosztani, hogy Ti ne kerüljetek ugyanebbe a helyzetbe.

Kollégáimtól kaptuk ajándékba a Zichy Park Hotel utalványát, ami két éjszaka szállást, félpanziós ellátást és korlátlan wellness használatot ígért a bikácsi négycsillagos szállodában. Tudni kell, hogy a Bikács-Kistápé településen álló uradalom valamikor tényleg a Zichy család tulajdonába tartozott, de ez nem volt kifejezetten meghatározó a település történetében. Így tulajdonképpen a Zichy név csupán "marketing eszköz", az uradalom az államosítás előtt egy kisbirtokos családé volt, akik dohánytermesztéssel foglalkoztak.

Maga a terület gyönyörű, hatalmas rét öleli körül az egykor nem túl tágas uradalmi központot, a kúria mellett egy tavacskát és több - egykori - gazdasági épületet is találunk. Azt leszámítva, hogy a településtől milyen messze van a hotel, ekkor még semmi negatívumot nem láttunk, sőt!

Az első meglepetés a becsekkolás után érkezett, amikor a kulcskártyánk és a köntösök mellé kaptunk egy TV távirányítót, és fejenként 4-4 törölköző jegyet.

Elég sok szállodában megfordultunk itthon és külföldön is, de nem sok helyen találkozni ilyen távirányító mizériával. Ilyenkor mindig megfordul a fejemben, hogy vajon bennem nem bízik a tisztelt szálloda vezető, vagy tényleg ennyire kleptomániásak a vendégek?

A törölköző-jegyekről gyorsan el is mondták, ha a wellnessbe indulunk ennek fejében tudunk szauna-törölközőt kérni a recepción, és kérik szépen, hogy a szobából ne hozzunk le helyette másikat. A második fele rendben van, de, feltételezve, hogy több órát szeretnék eltölteni a szauna és a medence között ingázva gyanítom, hogy az egy szem szauna törölközőm igen kevés lesz egy napra. De még itt is lenyeltük a békát.

A szobába érve is meglepődtünk egy-két dolgon. A takarítás hagyott némi kívánni valót maga után, és a szoba alapfelszerelése is éppen csak annyi volt, hogy megüsse egy négycsillagos szálloda követelményeit. Azonban az igazán felháborító volt, hogy a fürdőben hiányzott a tükör feletti lámpa burkolata, a zuhanykabin alja elkezdett penészedni és a szellőzőn több éves mocsok lógott. És olyat én még nem láttam, hogy egy négycsillagos szállodában a napi takarításba ne legyen benne az ágyazás. Ezek után a már csak mosolyogni tudtunk azon, hogy a tájékoztató füzet csupán magyar nyelvű volt, és egy árva szó nem szerepelt a szolgáltatásokról és a környékről angolul, vagy németül.

A "fürdőtérbe" lépve gyorsan kiderült, hogy a wellness szolgáltatás szintén ugyanolyan marketing mint a Zichy név. A 200 ágyas szállodához tartozik egy maximum 20 ember befogadására alkalmas "élménymedence" amiben a különböző masszázsfunkciók gombnyomásra, igény szerint indulnak. Ez egész jó is lehetne, ha a víz nem lenne a túlterheltség miatt annyira agyonklórozva, hogy egy levegős masszázs után azt higgyük, hogy habfürdő is került bele. Egy "szobával" arrébb vannak a szaunák és a kneip-taposó. Az infra- és finn-szauna befogadóképessége összesen maximum 10 fő lehet, de akkor már nagyon szűkös a hely, a kneipben pedig maximum másfél tyúk-lépést lehet megtenni. 

Pihenésre két kerti műanyagszék és egy rozzant ágy szolgálna, ha nem ezek lennének az egyetlen eszközök, amire a dolgaikat lepakolnák a kikapcsolódásra vágyó társaink.

Emellett mi nagyon hiányoltunk legalább egy fali csapot és néhány műanyag poharat, hogy a szaunázás után egy kis vizet ihassunk, ugyanis a bár az épület túloldalán foglalt helyet, és mi nem zavartattuk magunkat, simán bementünk fürdőköntösbe is rendelni, de minden ülőalkalmatosság (a hallban is) szövetborítású, amin hosszú ideig ücsörögni vizes fürdőruhában nem a legkellemesebb.

Az i-re a pontot a konyha tette fel. Mind a vacsorák, mind a reggelik svédasztalos rendszerben működnek, ami szintén jó is lehetne. Az, hogy az ételek ízlenek valakinek, vagy sem, mondjuk ízlés kérdése, de sajnos minőségi problémáink is voltak. Volt olyan sült tészta étel, ami annyira kiszáradt, hogy késsel sem lehetett vágni, illetve a húsokat is rendszeresen túlsütötték. Ami viszont igazán hiányzott a választékból azok a saláták és gyümölcsök. Sem reggel, sem este a választékban semmilyen "egészséges" étel nem szerepelt, pedig a szálloda mottójában ez áll: "Szállodánk célja, hogy rávilágítsunk az egészséges életmód fontosságára..." Tulajdonképpen ez egy indirekt módja a rávilágításnak, de mi mégis inkább a direkt utat választottuk volna.

Senkit nem szeretnénk elriasztani a kis/családi szállodáktól, de, ha valaki erre e környékre indulna wellnesselni innen 50 kilométerre Kalocsán sokkal jobb, valóban négycsillagos minőséget kaphat hasonló áron, pedig ott sem minden tökéletes... 

Képek innen, innen, innen, innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://varatlanutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr832861462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása